FBI-agent raakt gewond in huis met boobytraps: ‘Het leek wel een Indiana Jones-film’
Foto: ISOPIX

In de Verenigde Staten is een man aangeklaagd, nadat een FBI-agent in zijn huis werd neergeschoten door een rolstoel waarvan een boobytrap was gemaakt. Het eigendom van de verdachte lag vol van die valstrikken.

De 66-jarige Gregory Rodvelt is in de VS aangeklaagd voor geweld tegen een federale politieagent. Een FBI-agent geraakte gewond toen hij na een oproep het huis binnenviel van Rodvelt in Williams, een klein dorpje in de staat Oregon.

Een makelaar die de woning moest verkopen nadat Rodvelt was buitengezet in een eerdere rechtszaak, had de politie opgebeld. Bij aankomst troffen de agenten in de tuin een bubbelbad aan dat op de zijkant lag. Het was zo gemanipuleerd dat het omviel over de persoon die een struikeldraad raakte.

Een FBI-agent die deel uitmaakte van de ontmijningsdienst, geraakte voorbij het bubbelbad en blies de versterkte voordeur open. Binnen was een shotgun op een rolstoel gemonteerd die met een vislijn afgeschoten werd zodra de deur open ging. De agent werd daardoor geraakt in zijn been.

Op het domein werden ook andere boobytraps, onder andere met spijkermatten aangetroffen. ‘Het leek wel een scène uit de film ‘Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark’, verwees het politieverslag naar de avonturenfilm waarin de ontdekkingsreiziger het ene hachelijke obstakel na het andere het hoofd moet bieden.