Elfjarige jongen uit Landen teruggevonden
Foto: belga

De elfjarige jongen uit Landen die vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus. De vader van de jongen heeft zich dinsdagnamiddag in Nederland bij het gerecht gemeld, samen met zijn zoon.

De jongen verkeert in goede gezondheid en de vader is voorlopig niet van zijn vrijheid beroofd omdat hij goed meewerkt met het onderzoek.

De jongen woonde bij zijn pleegouders in Landen woonde en was sinds zondagnamiddag vermist. Hij ging bij een vriendje verderop in de straat spelen, maar is daar nooit aangekomen. Het was vrijwel meteen duidelijk dat de jongen meegenomen was door zijn 55-jarige vader, die geen contact meer mocht hebben met zijn zoon.

Child Focus had op vraag van de gerechtelijke diensten een opsporingsbericht verspreid na de verdwijning van het kind, terwijl politie en gerecht een onderzoek startten.

'Dinsdagnamiddag heeft de vader zich met zijn zoon gemeld bij justitie in Nederland', zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. 'De man is voorlopig niet van zijn vrijheid beroofd, hij werkt sinds gisteren goed mee met het onderzoek en we hopen dat hij dat blijft doen.'
Voorlopig mag de jongen ook bij zijn vader blijven maar het onderzoek naar de onttrekking loopt wel verder. 'Een onttrekking is en blijft een strafbaar feit, we zullen op het einde van het onderzoek bekijken of de man vervolgd moet worden.'
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig