'The best chef' zet deze drie Belgen in top-50 beste chefs ter wereld
Gert De Mangeleer. Foto: pol de wilde - corelio

Peter Goossens van Hof van Cleve, Gert De Mangeleer van Hertog Jan en Benoit Dewitte van Benoit & Bernard Dewitte staan in de top vijftig van ‘The best chef’, een rangschikking van de beste chefs ter wereld. Joan Roca van El Celler de Can Roca in het Spaanse Gerona prijkt bovenaan de lijst.

The best chef awards is een selectie van de driehonderd beste chefs in de wereld. In de lijst staan grote internationale namen. Er staan ook tien Belgen in de top 300. Peter Goossens (plaats 20), Gert De Mangeleer (34) en Benoit Dewitte (45) behoren tot de vijftig beste chefs.

‘De chefs worden in de spotlight gezet vanwege hun kunde en persoonlijkheid, wat ook de reden is om de awards toe te kennen aan de hand van de nationaliteit en het karakter van de chef. Het is dus een onderscheiding van de persoon, eerder dan van het restaurant waar hij of zij werkt’, klinkt het bij de organisatie.

The best chef is een project van TBC MediaCorp en reikt prijzen uit aan de beste chefs in de gastronomische wereld. De criteria voor de selectie worden gebaseerd op het gebruik van innovatietechnieken en artistieke presentatie. De lijst wordt bepaald door bloggers, journalisten, foodfotografen en andere chefs wereldwijd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in