Verdachte van dubbele moord in Kortrijk zwijgt
Het studentenhuis in Kortrijk waar de twee slachtoffers vielen. Foto: BELGA

De Iraniër die verdacht wordt van de moord op een Afghaanse man en een Russische vrouw, gisteren in Kortrijk, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Veel heeft de verdachte nog niet willen zeggen. Hij heeft hoofdpijn.

De identiteit van de slachtoffers van de dubbele moord gisteren in het studentenhuis in Kortrijk,  is bekend. Het gaat om een Afghaanse man en een Russische vrouw. De vermoedelijke dader werd maandagavond gearresteerd in het ziekenhuis. Hij is twintig jaar en afkomstig uit Iran

De twee lichamen werden maandag ontdekt in een studentenhuis in de Oude Vestingsstraat in het centrum van Kortrijk.

‘Het slachtoffer dat op de benedenverdieping werd gevonden, heet Nessar J., een man van achttien uit Afghanistan die in het studentenhuis verbleef’, vertelt Tom Janssens van het Kortrijkse parket. ‘Het tweede slachtoffer is Youlia S., een negentienjarige vrouw uit Rusland die in Kuurne woonde. Beiden werden met messteken om het leven gebracht.’

De verdachte van de dubbele moord werd maandagavond gearresteerd in het ziekenhuis, waar hij zich liet verzorgen voor verwondingen aan zijn handen. Het gaat om Mohamad M., geboren in 1998 in Iran. Hij verbleef in een studentenhuis in de Toekomststraat in Kortrijk.

De verdachte werd al verhoord, maar veel wou hij niet kwijt. Volgens zijn advocaat beroept hij zich momenteel op zijn zwijgrecht. Aan de VRT zei de advocaat van de vermoedelijke dader ook dat zijn cliënt vindt dat hij nog niet in staat is om een volledige verklaring af te leggen. De man heeft gisteren immers zelf ook verwondingen opgelopen. Hij heeft voorts last van hoofdpijn.

Volgens zijn advocaat heeft de Iraniër de intentie om later wel mee te werken aan het onderzoek.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig