Asia Argento geeft toe dat ze seks had met minderjarige acteur
Foto: EPA-EFE

De Italiaanse actrice Asia Argento, één van de eerste en luidste stemmen van de #MeToo-beweging, heeft toegegeven dat ze seks had met mede-acteur Jimmy Bennett toen hij nog minderjarig was.

Actrice Asia Argento werd geschrapt als jurylid bij de Italiaanse talentenjacht X-Factor. Reden genoeg voor een interview op de Italiaanse zender La7. In dat interview geeft de Italiaanse actrice voor het eerst toe dat er seks is geweest tussen beiden. Tot gisteren ontkende ze alle berichten.

De feiten speelden zich af in 2013, toen de acteur zeventien jaar was. De twee hadden afgesproken voor een auditie. ‘Hij besprong me en ik bevroor’, luidt het in haar versie. De maanden nadien zou Bennett haar via Snapchat video’s hebben gestuurd waarin hij naakt te zien was en masturbeerde.

Argento haalt nu zwaar uit naar Bennett. ‘Zijn uitlatingen maakten me een beetje kwaad, maar bovenal voel ik medelijden met hem (...) Bennett is een kind dat er niet in slaagde zijn carrière voort te zetten en is daarom een verloren ziel.’ Ze verwijt hem ook haar te chanteren.

De New York Times berichtte vorige maand al dat de actrice Bennett had betaald om de zaak te schikken. Argento bevestigde toen de betaling, maar volgens haar had die te maken met financiële problemen van de acteur.

In september stopte ze wel met de betaling van zwijggeld. Ze houdt het bij 216.000 van de voorziene 328.000 euro. Volgens Argento was het haar vriend, de inmiddels overleden televisiemaker Anthony Bourdain, die een schikking met Bennett voorstelde. ‘Nu Bourdain er niet meer is’, zegt haar advocaat, ‘laat Asia niet toe dat er nog een deel van de schikking aan Bennett wordt betaald.’

Asia Argento geeft toe dat ze seks had met minderjarige acteur
Foto: EPA-EFE