Er zou een verdachte opgepakt zijn nadat maandagochtend de lichamen van een man en een vrouw gevonden werden in een studentencomplex in Kortrijk. De slachtoffers, die doodgestoken zouden zijn, zouden de Afghaanse nationaliteit hebben.

In eerste instantie werd maandagochtend een lijk gevonden bij de lift van het studentencomplex Vlaskot (waar dertig studenten wonen), in het centrum van Kortrijk. Politie en parket kwamen ter plaatse en openden een onderzoek. De zaak werd behandeld als een verdacht overlijden. Even later vonden de hulpdiensten in een van de studentenkoten, op de derde verdieping, ook het levenloze lichaam van een tweede persoon, een vrouw.

De politie kent de identiteit van de overleden man. Het zou volgens VRT Nws gaan om een Afghaan van 18 die in het gebouw woonde. Over de overleden vrouw is nog minder bekend, maar volgens VTM heeft ook zij de Afghaanse nationaliteit. Beiden zouden met een mes om het leven zijn gebracht.

Dader opgepakt op spoeddienst?

De politie zou een verdachte opgepakt hebben die zich met verwondingen had aangeboden op de spoeddienst van een ziekenhuis. Het zou om dezelfde man gaan die getuigen afgelopen nacht met bloed op zich zagen wegvluchten uit het studentenhuis. VTM meldde dat de verdachte een liefdesrivaal zou zijn en dat het zou gaan om een landgenoot van de slachtoffers, maar volgens VRT Nws zou de man de Iraanse nationaliteit hebben. Het parket wil geen informatie geven over eventuele verdachten om het lopende onderzoek niet te schaden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in