Met de site van Het Nieuwsblad-de Gentenaar aftellen naar de gemeenteraadsverkiezingen
Foto: Geert Herman
Nog twee weken en u trekt opnieuw naar de stembus om uw lokaal bestuur voor de komende zes jaar te kiezen. Een ongemeen boeiende strijd waar we ook op onze redactie reikhalzend naar uitkijken. Een hoogdag ook voor de gemeentesites van Het Nieuwsblad. Vanaf deze week tellen we samen met u af naar 14 oktober. Wat u van ons mag verwachten voor u zelf achter het gordijntje van het stembushokje verdwijnt, leest u hieronder.

De komende dagen krijgt u een analyse van onze redactie. Hoe liggen de krachtverhoudingen in Destelbergen ? Met welke troeven en met welke slaagkans trekken Open VLD, CD&V, N-VA, Groen- SP.A en Vlaams Belang naar de kiezer? Hoe hebben zij in laatste instantie de kiezer voor zich proberen te winnen? Wat ging vooraf, en – belangrijker – wat komt eraan?  

Daarnaast stellen de lijsttrekkers van de vijf partijen in de tweede helft van de week ons elk drie ideeën voor die ze de komende legislatuur willen verwezenlijken. Geen vage beloftes als ‘ Destelbergen verkeersveiliger maken’, of ‘ontspanningsmogelijkheden voor iedereen creëren’, maar drie heel concrete voorstellen die ze hoog op hun prioriteitenlijst staan hebben en willen realiseren.  Ze maken voor ons ook het financiële plaatje daarvan en proberen het te kaderen in een ruimer beleid.

Zaterdag krijgt u het grote burgemeestersrapport, het laatste voor uittredend burgemeester Marc De Pauw (Open VLD). We praatten ook met zijn partijgenote, de langstzittende én laatste OCMW-voorzitter Liliane Lebon die ook de politieke arena verlaat. 

Het laatste woord krijgen Open VLD, CD&V, N-VA, Groen-SP.A en Vlaams Belang letterlijk in de verkiezingsweek. We legden elk van hen een lijstje voor met twee cijfervragen en acht ja- of nee-vragen, waarbij ze duidelijk kleur moeten bekennen. Met een ‘ja’ of een ‘nee’, want de paskaart moet deze keer op zak blijven. Zo kan u meteen zien wat de partij van uw keuze echt hoopt te bereiken op 14 oktober.  

Lokale politiek met kandidaten en ideeën uit uw straat, buurt of wijk,  twee weken lang op uw gemeentesite van Het Nieuwsblad- De Gentenaar,  boeiender dan hier wordt het niet!