Bart Eeckhout en Kirsten Bertrand nieuwe hoofdredacteurs De Morgen
Kirsten Bertrand en Bart Eeckhout Foto: Twitter

De Morgen wordt voortaan geleid door Bart Eeckhout en Kirsten Bertrand. Eeckhout was al opiniërend hoofdredacteur van het dagblad, Bertrand was Chef Weekend.

‘Moedig voorwaarts alsmede vooruit met de geit!’ Met die woorden verwelkomt senior writer Joël De Ceulaer de nieuwe tweekoppige hoofdredactie van zijn werkgever op Twitter. ‘Meer dan ooit zal de krant de klemtoon leggen op meerwaarde.’

De Morgen stond sinds 2016 onder het hoofdredacteurschap van Bart Eeckhout en An Goovaerts. Na heel wat interne strubbelingen op de nieuwsdienst van VTM, werd Goovaerts er begin september aangesteld als de vervanger van hoofdredacteur Nicholas Lataire. Die kwam echter na enkele dagen al terug in functie, maar deelt sindsdien wel het hoofdredacteurschap met Goovaerts. De vrijgekomen positie van Goovaerts wordt nu dus ingevuld door Bertrand.

Bertrand en Eeckhout moeten boven zich nog wel Jörgen Oosterwaal dulden, die sinds maart ‘algemeen hoofdredacteur van De Morgen en Humo’ op zijn visitekaartje heeft staan.

Oosterwaal noemt hen 'een perfect complementair duo, met een grote liefde voor toegankelijke kwaliteitsjournalistiek en een groot hart voor De Morgen.'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig