SP.A wil Bredene verder besturen met CD&V
SP.A voert een rustige campagne, al werd er wel al een magazine verdeeld. Foto: efo

Met een magazine in alle bussen zit de SP.A in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen. Ze lichtten hun programma toe en willen verder besturen met CD&V.

“Er moeten buurthuizen komen in alle wijken en een extra politiebureau in Bredene”, zo duidt lijsttrekker Steve Vandenberghe (SP.A). Ze willen de spaarpot van zeven miljoen euro gebruiken voor de bouw van het nieuw zwembad, het masterplan Sas voltooien tegen 2021 en vanaf 2019 werk maken van een herinrichting van het Dorp.

Opvallend: SP.A wil een overkoepelende schepen van Armoede die bevoegdheidsoverschrijdend werkt. “De armoedebestrijding gaat ook scholen en verenigingen aan”, luidt het. Er moet ook een gemeentelijke crèche komen voor kinderen tussen een en drie jaar.

Er wordt een rustige campagne gevoerd: er staan in de gemeente geen individuele borden. Deze week viel in alle bussen wel Bredene Werkt, een flashy magazine waarin bekende Bredenaars vol lof zijn over het beleid. “Vlak voor de verkiezingen komt er nog een gepersonaliseerde brief voor alle inwoners. Ook al wonen ze met twee op hetzelfde adres, we willen iedereen aanspreken en bereiken”, klinkt het.

De liefde met de CD&V is ook groot. “We maken er geen geheim van dat we verder willen besturen als we samen een meerderheid hebben en zelfs als wij de absolute meerderheid zouden behouden.”

De mandaten bij de SP.A zullen worden verdeeld volgens de voorkeurstemmen. “Daarnaast willen we ook vernieuwen in het schepencollege, jonge kandidaten of kandidaten die al jaren meedraaien, moeten ook kansen krijgen. We zullen wel meer werk maken van de juiste mensen op de juiste plaats te zetten”, klinkt het voornemen.