‘Brett Kavanaugh was aanwezig tijdens groepsverkrachtingen’
Foto: AP

Julie Swetnick is de derde vrouw die kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh beschuldigt van seksueel wangedrag. ‘Ik herinner me feestjes waar Kavanaugh aanwezig was tijdens groepsverkrachtingen’, schrijft Swetnick. ‘En ik was zelf ook slachtoffer van een groepsverkrachting waar hij aanwezig was.’

Het is de advocaat van Julie Swetnick, Michael Avenatti, die haar statement tweette. ‘Ik leerde Brett Kavanaugh en zijn vriend Mark Judge kennen rond 1981-1982’, staat in haar statement. ‘Zij waren toen enorm goed bevriend en deden alles samen.’

Swetnick ging naar een aantal feestjes waar zij ook aanwezig waren. ‘Er was elk weekend een feestje, en ik zag Kavanaugh en Judge op verschillende gelegenheden te veel drinken en zich misdragen tegenover vrouwen’, getuigt Swetnick. De twee werden volgens haar zowel verbaal als fysiek agressief wanneer een meisje hen afwees.

Drugs en groepsverkrachting

Swetnick maakt zich sterk dat de getuigenis van Kavanaugh op Fox News, waar hij zegt onschuldig te zijn en maagd was tot na zijn twintigste, vals is. ‘Die uitspraak is een leugen’, schrijft ze.

Ze zegt dat de mannen drugs deden in de drank op feestjes. ‘Daarom dronk ik nooit op zo’n feestjes’, aldus Swetnick. ‘Ik heb gezien hoe Kavanaugh en Judge meisjes viseerden, om nadien misbruik van hen te maken. Meestal waren het meisjes die verlegen of alleen waren.’

‘Daarnaast heb ik ook gezien hoe beide mannen meisjes dronken voerden, zodat ze zich niet meer konden verzetten. Nadien gingen ze over tot groepsverkrachtingen, waarbij jongens in de gang wachten tot zij aan de beurt waren’, aldus Swetnick. ‘In 1982 werd ik ook slachtoffer van een groepsverkrachting, waar Judge en Kavanaugh aanwezig waren. Ik werd gedrogeerd, met wat ik vermoed Quaaludes, in mijn drank.’ Quaaludes is de merknaam van methaqualon. Het geneesmiddel wordt niet meer gemaakt, maar wordt wel nog illegaal gemaakt en verhandeld als verdovend middel.

Swetnick zegt dat ze de groepsverkrachting aan minstens twee mensen heeft verteld, en dat ze veel mensen kent die kunnen getuigen dat haar statement correct is.

 

 

Onderzoek

Twee vrouwen beschuldigden kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, voor Swetnick, reeds van seksueel wangedrag. De advocaat van Swetnick eist een FBI-onderzoek naar Brett Kavanaugh. Kavanaugh zelf ontkent alle beschuldigingen. 'Ik ontkent alle aantijgingen van Dr Ford (de eerste vrouw die hem beschuldigde, nvrd), ik ben ontschuldig', stelt hij in zijn geschreven getuigenis. De laatste dagen zijn er nog andere valse beschuldigingen opgedoken. Er is een heksenjacht bezig om met iets te komen, wat dan ook, om mijn nominatie te blokkeren', aldus de rechter. 

President Trump blijft achter zijn kandidaat staan voor het Hooggerechtshof. Het Witte Huis heeft het over een lastercampagne. De president reageerde met een tweet waarin hij Avenatti een 'derderangs advocaat' noemt die valse beschuldigingen uit. 'Een onderkruiper', besluit de president.