Donatella stelt fans gerust: 'Versace blijft luxemerk'
Foto: Isopix
Heel wat fans van Versace schreeuwden online moord en brand toen bekend raakte dat het Italiaanse modehuis in handen van Michael Kors terechtkomt. Ze zijn bang dat de extravagante luxe die Versace uitstraalt, zou afglijden naar het saaiere, commerciële imago van de Amerikaanse ontwerper. Donatella Versace laat weten dat ze niets hoeven te vrezen.

Nee, bepaald opgezet waren heel wat fans van Versace niet met de verkoop van het modehuis aan Michael Kors. Op Twitter regende het dan ook reacties. 'Wacht eens even. Michael Kors heeft Versace gekocht. Ben ik in een nachtmerrie terechtgekomen?' klonk het onder meer. Velen onder hen vrezen dan ook dat Versace zal veranderen en de weg van de Amerikaanse ontwerper zal opgaan. Die liet zijn exclusiviteit varen toen de markt werd overspoeld met zijn goedkopere handtassen met daaraan het bekende ronde logo. 

Onderontwikkeld

In een reactie hebben Donatella en John Idol, ceo van het nieuwe, overkoepelende moederbedrijf Capri Holdings laten weten dat het zo'n vaart niet zal lopen. 'We delen eenzelfde visie. John houdt van luxe en hij wil Versace dan ook als luxemerk blijven positioneren', aldus Donatella, die voorlopig ook op post blijft als creatief directeur.

Idol zegt dat hij met Versace 'de tegenovergestelde koers wil varen van die van Michael Kors'. 'We zullen geen extra licentities uitgeven en ons net concentreren op de hoofdlijn. Het bedrijf heeft nog enorm veel potentieel als je kijkt naar wat de andere Italiaanse luxelabels aan het doen zijn. We zijn op dat vlak onderontwikkeld.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in