Jan Ullrich komt opnieuw in opspraak: ex-Tourwinnaar neemt op restaurant medewerker in wurggreep
Foto: EPA-EFE

Jan Ullrich blijft in Duitsland voor opschudding zorgen. Dinsdag werd er door een restaurantmedewerker op de luchthaven van Hamburg aangifte gedaan tegen de oud-wielrenner wegens mishandeling. “Er ligt een verklaring dat hij is mishandeld door Jan Ullrich”, bevestigde een woordvoerder van de politie woensdag. Ullrich zou de man in een wurggreep hebben genomen, verwondingen hield hij er niet aan over.

Omdat de aangifte pas drie uur na het incident werd gedaan kon de politie Ullrich niet meer verhoren. Er zouden wel videobeelden zijn. “We gaan ervan uit dat Ullrich op het vliegtuig is gestapt”, aldus de woordvoerder.

Ullrich werd in augustus tot twee keer toe opgepakt wegens mishandeling. Daarna werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Eind augustus verklaarde hij dat het “veel beter” met hem ging. Hij had opnieuw contact met zijn kinderen en volgde een ontwenningskuur voor zijn alcohol- en drugsproblemen.

De Duitser, Tourwinnaar in 1997, werd aan het einde van zijn carrière geschorst wegens dopinggebruik. Na zijn loopbaan bekende hij verboden producten te hebben gebruikt.