Belfius verlaagt spaarrente verder
Foto: Photo News

Belfius heeft beslist om de getrouwheidspremie op de Spaarrekening+ van de bank te verlagen naar van 0,5 naar 0,3 procent. Het gevolg van de lage rente, die er ondertussen wel voor zorgt dat de hypotheekleningen heel goedkoop blijven.

De trend van de dalende rente op spaarrekeningen zet zich door. Nadat Belfius eerder al de globale rente op de gewone spaarrekening had laten zakken tot 0,11 procent (0,01 procent rente en 0,10 procent getrouwheidspremie op jaarbasis) volgt nu ook de Spaarrekening+. Bij die spaarrekening, met een doorlopende opdracht van maximum 500 euro per maand, zakt de getrouwheidspremie van 0,5 naar 0,3 procent, wat de globale rente op 0,31 procent brengt.

Rabobank verraste eind maart nog door de de spaarrente op te trekken met 0,05 procent. Analisten keken ernaar uit of Belgische banken dat voorbeeld gingen volgen, maar dat blijkt nu ijdele hoop geweest te zijn.

Toch is er ook een positieve kant aan de aanhoudende lage rente: de kost van de woonkredieten blijft laag. De voorbije week bleef de gemiddelde rente op woonkredieten volgens adviesbureau Immotheker-Finotheker stabiel op gemiddeld 1,29 procent.