Club Brugge heeft nu al twee spelers in de preselectie van de Nederlandse nationale ploeg
Foto: Isosport

Nederlands bondscoach Ronald Koeman heeft woensdag zijn 31-koppige voorselectie bekendgemaakt voor de interlands van het Nederlands elftal thuis tegen Duitsland (13 oktober, Nations League) en in België (16 oktober, vriendschappelijk). Arnaut Danjuma, de buitenspeler van competitieleider Club Brugge, behoort voor het eerst tot de kern van Oranje.

De 21-jarige Danjuma maakte de voorbije zomer de overstap van de Nederlandse tweedeklasser NEC naar landskampioen Club Brugge. Hij ontpopte zich meteen tot een vaste waarde en kwam de voorbije twee maanden tot tien officiële duels (vier goals, drie assists) voor blauw-zwart. De linkerflankspeler kwam eerder vier maal uit voor Jong Oranje. In zijn debuut voor de Nederlandse beloften eind maart scoorde hij meteen tegen België.

Naast Danjuma is ook zijn ploegmakker bij Club Brugge, Ruud Vormer, opnieuw van de partij. De Gouden Schoen debuteerde eind mei voor Oranje en kwam sindsdien tot vier caps.

Danjuma is één van de drie debutanten in de voorselectie van Ronald Koeman. Ook doelman Justin Bijlow (Feyenoord) en middenvelder Pablo Rosario (PSV) zijn er voor het eerst bij.