Koningin Paola niet in levensgevaar 'na herseninfarct'
Foto: Photo News

Koningin Paola (81) wordt vandaag met gezondheidsproblemen vanuit Italië overgebracht naar België. Dat heeft het Koninklijk Paleis bevestigd. Volgens RTBF werd de koningin met spoed naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze een herseninfarct kreeg.

Koningin Paola was in haar geboorteland Italië om haar verjaardag te vieren. De echtgenote van Albert II is op 11 september 81 jaar oud geworden. De koning en de koningin verbleven in Venetië, toen de koningin met ernstige gezondheidsproblemen te kampen kreeg.

Ze landde om 17.15 uur in Melsbroek en werd overgebracht naar het Sint-Lucasziekenhuis. Daar zal nu een precieze diagnose gesteld worden en zullen de nodige onderzoeken gebeuren. Koning Albert vergezegelde haar. 

Volgens de Franstalige openbare omroep heeft koningin Paola een herseninfarct gehad, maar het Koninklijk Paleis wil voorlopig niets zeggen over een diagnose. Bedoeling is dat de koningin eerst onderzocht wordt door haar eigen dokters. Allicht gebeurt dat in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Koningin Paola wordt in een gewoon vliegtuig naar de luchthaven van Melsbroek overgevlogen, het gaat niet om een medische repatriëring, en uit goede bron werd vernomen dat ze niet in levensgevaar verkeert. Volgens RTBF zou de koningin ook niet verlamd zijn en kan ze normaal praten. De Italiaanse media weten dan weer dat ze de hele tijd bij bewustzijn is gebleven.

Al enkele jaren moet de koningin het rustiger aan doen door hartritmestoornissen. Bovendien lijdt ze aan osteoporose, een botaandoening waardoor ze bij twee opeenvolgende valpartijen eerst een ruggenwervel en later een heup brak.