Vier vermiste Belgen teruggevonden in Zweedse bergen
Foto: ss
De vier Belgische toeristen die sinds dinsdagavond vermist waren in de Zweedse bergen, zijn levend en wel teruggevonden. Dat meldt de Zweedse politie. De reddingsdiensten zetten grote middelen in om de Belgen terug te vinden, maar de sterke wind maakte de operatie moeilijk.

De vier kwamen niet opdagen bij hun hut aan het Rogenmeer, nabij de Noorse grens. In de regio stond er een felle wind en viel er sneeuw. Volgens de Zweedse omroep SVT ging het om drie mannen en een vrouw: twee twintigers, een vijftiger en een 65-plusser.

De zoekactie begon dinsdag rond 21 uur met een helikopter en reddingswerkers. De operatie werd gedurende de nacht een tijdlang onderbroken, maar werd woensdagochtend hervat. Minstens drie helikopters namen deel aan de actie in de afgelegen regio, waar ook woensdag nog een sterke wind staat.

De Belgen waren vertrokken vanuit Grövelsjön, in de provincie Dalarna, om in de bergen te gaan wandelen. Het ging volgens de politie en de reddingswerkers om ervaren wandelaars, die goed materiaal bij zich hadden.