‘Binnen 48 uur zal een derde vrouw Kavanaugh beschuldigen’
Brett Kavanaugh Foto: AFP

Michael Avenatti, advocaat van onder meer Stormy Daniels, laat weten dat verschillende vrouwen hem contacteerden om te getuigen tegen Brett Kavanaugh. ‘Zeker één cliënte zal zichzelf kenbaar maken, en haar verhaal is betrouwbaar’, zegt Avenatti.

Rechter Kavanaugh wordt al door twee vrouwen beschuldigd van seksuele aanranding. Dat staat in de weg van zijn nominatie voor het Amerikaans Hooggerechtshof.

‘Laat me duidelijk zijn, mijn cliënte zal pas naar voor treden wanneer zij klaar is, en wanneer de juiste veiligheidsmaatregelen getroffen zijn. Ze zal geen moment eerder uit de schaduw treden, het is haar keuze want het is haar leven’, schrijft Avenatti op Twitter.

De advocaat zegt dat hij binnen de 48 uur een statement zal maken en dat zijn cliënte zichzelf kenbaar zal maken. De vrouw is volgens Avenatti zowel getuige van seksueel wangedrag, als slachtoffer. ‘Het gaat over feiten in de jaren ‘80, toen Kavanaugh in de middelbare school zat’, aldus Avenatti. Hij dringt aan op een onderzoek door de FBI.

 

 

De advocaat maakt zich sterk dat zijn cliënte een 'betrouwbare en sterke’ getuigenis heeft tegen rechter Brett Kavanaugh. ‘Ik hou me niet bezig met roddels en geruchten, ik werk enkel met feiten’, zegt Avenatti. ‘Ik heb bewijs om mijn stellingen te staven.’

‘Ik waarschuw Donald Trump en Brett Kavanaugh: Wees heel voorzichtig wat je nu doet’, zegt Avenatti aan CNN. ‘Als je een lastercampagne begint tegen mijn cliënt, zal je worden ontmaskerd als fraudeur.’

Beschuldigingen

Twee vrouwen beschuldigen kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh van seksueel wangedrag. De rechter zelf ontkent alle beschuldigingen, en president Trump blijft achter zijn kandidaat staan voor het Hooggerechtshof. Het Witte Huis heeft het over een lastercampagne.