Diane Von Fürstenberg komt naar Brussel om titel van ereburger in ontvangst te nemen
Foto: Isopix
Diane Von Fürstenberg, geboren in onze hoofdstad, zal eind september de titel van ereburger van de stad Brussel zelf in ontvangst nemen. Naar aanleiding van die eer die haar te beurt valt, organiseert de modeontwerpster ook een feestje in haar Brusselse winkel.

Diane von Furstenberg werd in 1946 geboren in Brussel en groeide op als Diane Halfin, tot ze met de Duitse prins Egon von Furstenberg trouwde en in New York verzeild raakte vanwaar ze haar mode-imperium opbouwde. Hoewel ze na hem nog eens hertrouwde, bleef ze altijd de naam Von Fürstenberg behouden. 

Die naam zette ze in 1972 met de lancering van haar iconische wikkeljurk ook op de kaart. Met de uitvinding van dat kledingstuk wou ze de werkende vrouw toch elegant kleden. Het was het begin van wat een internationaal modehuis zou worden. Von Fürstenberg woont en werkt al decennialang in de VS, waar ze ook werd benoemd tot president van de Council of Fashion Designers of America (CFDA). Haar creaties worden in zo'n zeventig landen verkocht, het merk zelf heeft wereldwijd vijftig winkels. Ontwerpen doet ze wel zelf niet meer, want Nathan Jenden heeft haar taak als creatief directeur overgenomen. 

Signeersessie

Hoewel ze ook al lang niet meer in Brussel woont, blijft haar verhaal toch verbonden met onze hoofdstad. Het stadsbestuur beschouwt haar dan ook als iemand die het mee als modestad heeft gelanceerd. Daarom wordt de ontwerpster eind september in de bloemetjes gezet met de titel van ereburger. Waar ze die titel in ontvangst zal nemen, is nog niet bekend. Wel zal ze op 28 september in haar winkel in de Grotehertstraat 11 aanwezig zijn om het te vieren. Zo geeft ze er om 11 uur ook een signeersessie.