N-VA Gooik wil alternatief bieden

Na zes jaar oppositie trekt N-VA Gooik op 14 oktober naar de kiezer met Ellen Mathieu als lijsttrekker, gevolgd door Steve Dehandschutter en Kristel Moonens. “We willen een waardig alternatief bieden voor het huidige bestuur.”

Kristoff Hemelinckx en jongerenvoorzitter Jason Broodcoorens worden lijstduwer. Op de Gooikse N-VA-lijst staan opvallend veel jonge gezichten. Zeven van hen komen uit de werking van de N-VA-jongeren in Gooik. Andere namen zijn Wim Struelens, Philippe De Cock, Rudy Nieuborg, Anne-Maaike Vandervelde, Bert Vandersteen, Julie Verdood, Brecht Wauters, Parmis Ovisiy, Jason Godart, Swetlana Quina, Joke Delrue, Bruno François, Lumi Stoica, Hilde Maton, Jarka Goethals en Geert De Slachmuylder.

“Vastgeroest beleid”

“Na zes jaar actieve oppositie denken we dat wij een waardig alternatief kunnen bieden voor een vastgeroest beleid in Gooik”, zegt lijsttrekker Ellen Mathieu. “We hebben een evenwichtige mix van ervaring en ambitieuze jongeren in onze ploeg. We zijn klaar om de gemeente op een professionele manier te besturen. Daarnaast kunnen we ook onze politieke aanwezigheid op nationaal niveau gebruiken om ook daar Gooik een stem te geven. Veel projecten die vandaag ontwikkeld worden in Gooik hebben onvoldoende draagvlak. Wij willen gaan voor een programma dat dicht bij de mensen staat. Zo pleiten wij er met N-VA voor om van de Paddenbroek een Vlaams trefpunt te maken voor jongeren en senioren. Het geld van de ruilverkaveling willen we investeren in fietspaden en scholen.”

N-VA Gooik heeft een programma klaar met achttien kernpunten dat binnenkort wordt verspreid.