Bellewaerde verliest leeuw Figaro
Foto: Bellewaerde

De enige mannelijke leeuw van Bellewaerde is overleden, zo laat het park vanuit Ieper weten. Figaro was al tien jaar een vaste waarde in het park. Hij werd 14 jaar.

Figaro is geboren en getogen in België. In de Olmense Zoo kwam hij ter wereld, om nadien een nieuwe thuis te vinden in Bellewaerde.

Afgelopen zomer bezeerde de leeuw zijn achterpoot. De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent hielp het park en besloot om hem te opereren, wat goed verliep.

Acht weken lang rustte hij uit in zijn binnenverblijf, maar daar kon de wonde niet goed genoeg genezen. De leeuw had last van een infectie, een verminderde eetlust en algemene lusteloosheid. Specialisten van de Universiteit Gent kwamen hem nog onderzoeken, maar ze konden geen uitsluitsel geven waarom Figaro steeds meer verzwakte.

De laatste tijd at Figaro niet meer, waardoor de verzorgers hem geen medicatie meer konden toedienen. ‘Uiteindelijk was Figaro te hard verzwakt, waardoor we hebben beslist hem uit zijn lijden te verlossen. Hem laten inslapen was de enige optie die overbleef’, aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde. Het dier zal worden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit Gent voor verder wetenschappelijk onderzoek.