Versace bijna in handen Michael Kors
Donatella Versace nam in 1997 de touwtjes in handen na de moord op haar broer Foto: REUTERS

Versace staat op het punt verkocht te worden aan de Amerikaanse concurrent Michael Kors. Die heeft naar verluidt zo’n twee miljard dollar over voor het onafhankelijke Italiaanse modehuis, bevestigen bronnen aan persbureau Bloomberg nadat de Italiaanse krant Corriere della Sera eerder over een mogelijke verkoop schreef.

De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn, maar een akkoord is er nog niet. Voor Michael Kors zou een overname van Versace een nieuwe grote aankoop zijn. Dat bedrijf kocht vorig jaar voor circa één miljard euro schoenenmerk Jimmy Choo.

Corriere della Sera noemde eerder ook nog juweliersketen Tiffany als mogelijke koper. Eerder zouden ook het Franse concern LVMH (onder andere Louis Vuitton) en de Amerikaanse bedrijven PVH (onder meer Calvin Klein en Tommy Hilfiger) en Coach-moeder Tapestry interesse hebben getoond in Versace.

Versace werd in 1978 opgericht door Gianni Versace. De ontwerper werd in 1997 in Miami vermoord waarna zijn zus Donatella zijn rol overnam. Investeerder Blackstone heeft een belang van twintig procent in Versace, de rest is in handen van de familie. Het is niet duidelijk of Blackstone ook zijn aandeel verkoopt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig