Herfstzon doet haar best
Foto: Johny Hemelsoen,Diksmuide

Het is maandagnamiddag nog wisselvallig, maar meestal droog. Vanaf dinsdag wordt meer zon verwacht, die het kwik weer richting 20 graden zal duwen. De nachten worden wel koud. Dat meldt het KMI.

Maandagnamiddag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Hoewel er geregeld buien over het land zullen trekken, blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden in Hoog-België en 14 of 15 graden in Laag- en Midden-België, bij een matige noordwestelijke wind.

Maandagavond worden de opklaringen breder, gevolgd door een nagenoeg heldere en droge nacht. ‘s Ochtends kan nevel of mist hier en daar het zicht beperken, vooral in het zuiden van het land. De minima variëren van 8 graden aan de kust en 4 à 5 graden in het centrum van het land, tot temperaturen rond het vriespunt in de Ardennen.

Dinsdag begint erg fris met hier en daar nevel of mistbanken, die snel zullen optrekken. Daarna wordt het zonnig of licht bewolkt en droog. Het kwik klimt op de meeste plaatsen richting 15 graden, in de Hoge Venen wordt het niet warmer dan 10 graden.

Woensdag en donderdag krijgen we de zon nog vaker te zien. De maxima stijgen naar 19 en donderdag zelfs 21 graden.

Vanaf vrijdag verwacht het KMI opnieuw meer bewolking, wisselvalliger en frisser weer.