Dit Belgische model staat straks in Playboy
Yana in 2016 op de catwalk bij Max Mara Foto: Catwalkpictures

Het Oostendse model Yana Bovenistier werd enkele jaren geleden nog bewierookt door Vogue, en nu heeft ze ook de interesse gewerkt van Playboy, zo schrijft de Krant van West-Vlaanderen.

Twee jaar geleden maakte ze haar catwalkdebuut en mocht ze meteen meelopen in de shows van grote namen zoals Alexander Wang, Vetements en Versace, dit voorjaar werd ze uitgespeeld als een van de gezichten in een campagne voor beautymerk Urban Decay.

Maar binnenkort wacht modellenwerk van een andere orde voor de 26-jarige Yana Bovenistier. Het Belgische model gaat poseren voor het Amerikaanse Playboy, zo vertelde ze in een interview met de Krant van West-Vlaanderen.

‘Ik pak elke dag zoals die komt. Van Victoria’s Secret moet ik niet dromen. Ik zit als model in het alternatieve vakje. Ik ga nu wel shooten voor de Amerikaanse Playboy. Vind ik spannend. Dat is echt met een tópfotograaf’, aldus een trotse Bovenistier, die in New York woont.

Lang heeft ze niet moeten nadenken over de vraag om naakt te gaan. ‘Dit is een vak, hé. Ik ben niet preuts. Playboy is ook niet meer zoals vroeger met de benen open. Dit zijn artistieke naaktfoto’s, vaak bedekt ook.’

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One of my fav vogue’s frm 1 y/ago @voguearabia

A post shared by Yana (@bovenistiersi) on