‘Blind Date’ komt terug (maar zonder Ingeborg)
Foto: VTM

Het televisieprogramma ‘Blind Date’ komt terug, inclusief legendarische begintune, wegschuivende wand en zwaaiend koppeltje. Dat heeft VTM naar aanleiding van haar dertigste verjaardag laten weten aan Het Laatste Nieuws.

Om haar verjaardag te vieren haalt VTM een succesformule uit de jaren ‘90 vanonder het stof. Het concept van Blind Date blijft rotsvast: singles kiezen voor elkaar en mogen na hun keuze op reis naar verre oorden. Productiehuis De Mensen heeft wel enkele aanpassingen gedaan aan het concept: gescripte vragen en antwoorden zijn geschrapt.

Nieuwe presentatrice

Ingeborg, die het programma jarenlang presenteerde, keert niet terug. Ook Elke Vanelderen (2005), mevrouw Regi Penxten, keert niet terug. De presentatie is deze keer weggelegd voor een ander bekend televisiegezicht: Nathalie Meskens.

‘Ik was in mijn jonge jaren een erg grote fan. Het enthousiasme van Ingeborg, de wand die opengaat, het zwaaiende stel: allemaal pure nostalgie die op mijn netvlies gebrand staat’, vertelt Nathalie Meskens aan Het Laatste Nieuws. ‘Ik kijk er dan ook geweldig naar uit om zoveel jaar na de start van het originele Blind Date zelf gastvrouw te zijn.’