Red Dragons komen 0-2 voor, maar verlaten WK volley alsnog met een nederlaag tegen Brazilië
Foto: BELGA

De Red Dragons, sowieso al uitgeschakeld voor de Final 6, namen in Bologna afscheid van het WK met puntenwinst tegen Brazilië (2-3), regerend olympisch kampioen en de nummer 1 van de wereld. De Zuid-Amerikanen, al zeker van hun stek in de volgende ronde, lieten weliswaar hun vedetten op de bank. Het was niet de zorg van de Belgische mannen, die alsnog de tweede plaats in hun groep pakten én een zevende stek in het eindklassement. De Red Dragons kwamen zelfs 0-2 voor, maar verloren uiteindelijk na 5 sets: 22-25, 23-25, 25-19, 25-15 en 15-12. De zeven stek op het WK levert België een flinke extra op in de wereldranking, volgende lente doorslaggevend voor de samenstelling van de reeksen van het olympisch kwalificatietornooi.

Bondscoach Andrea Anastasi koos in zijn startopstelling voor Bram Van Den Dries, Sam Deroo, Stijn D’hulst, Igor Oskar Grobelny, Pieter Verhees, Simon Van De Voorde en Jelle Ribbens als libero. Hendrik Tuerlinckx, Matthias Valkiers, Pieter Coolman, Tomas Rousseaux en Lowie Stuer (libero) vielen in.

De Belgen begonnen de tweede ronde met een droge 3-0 nederlaag tegen Slovenië (FIVB 23). Nadien herstelden de Dragons zich wel tegen Australië (FIVB 16), dat met 3-0 werd geklopt. Dat was echter onvoldoende om door te stoten naar de volgende ronde, waar zes landen aan deelnemen: de vier groepswinnaars van de tweede ronde en de twee beste tweedes. Maar het was dus al voor de partij tegen Brazilië duidelijk dat België hier niet bijhoorde.