15-jarige jongen overleden na ongeval op drukke steenweg in Boortmeerbeek
Foto: atb

Een 15-jarige jongen is zaterdagavond overleden bij een zwaar ongeval in Boortmeerbeek. Hij werd rond 21.30 uur gegrepen door een wagen toen hij met enkele vrienden langs de drukke Provinciesteenweg liep.

Volgens de uitbater van een nabijgelegen nachtwinkel kwamen de vrienden van het slachtoffer daar aankloppen om de hulpdiensten te bellen. ‘Ze hadden zelf geen gsm bij.’ Ondanks de tussenkomst van de hulpdiensten kon niets meer baten. De jongen is aan zijn verwondingen overleden.

Niet het eerste dodelijke ongeval

De Provinciesteenweg heeft een kwalijke reputatie. Drie jaar geleden stierf drie kilometer verder, waar de Provinciesteenweg is overgegaan in de Stationsstraat, een andere jongeman bij een ongeval. De 16-jarige Noah Mortier werd door een 23-jarige man geraakt toen hij met de fiets op weg was naar zijn ouderlijke woning in het naburige Keerbergen. Een 15-jarige jongen raakte gewond. De aanrijder vluchtte toen weg, pas uren later kwam de man zichzelf aangeven bij de politie. Hij werd in beroep veroordeeld tot vier jaar cel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig