Porsche zegt diesel definitief vaarwel
Foto: AFP

De sportwagenfabrikant stopt als eerste Duitse bedrijf met de productie van dieselmotoren. Dat heeft het bedrijf zondag bekendgemaakt.

Porsche heeft, drie jaar na dieselgate, aangekondigd dat het voor goed adieu zegt aan de diesel. ‘Er zal geen plaats meer zijn voor dieselmotoren bij Porsche’, aldus Oliver Blume, topman van de Duitse sportwagenfabrikant, in het Duitse blad Bild.

Blume zegt dat het bedrijf zich wil concentreren op benzine- en hybridemotoren. Vanaf 2019 zet Porsche alles op de ‘puur elektrische voertuigen’. De topman erkent dat de dieselcrisis het bedrijf veel problemen heeft bezorgd, hoewel ‘we nooit zelf dieselmotoren hebben ontwikkeld en geproduceerd’ - Porsche is onderdeel van de Volkswagengroep.

De beslissing van Porsche is geen verrassing. Sinds februari verkoopt het bedrijf al geen dieselwagens meer. ‘Een test waar de klanten positief op gereageerd hebben’, aldus Blume. Volgens de site Autoblog volgt de sportwagenfabrikant ook de cijfers. Slechts 12 procent van alle Porsches is een diesel. Tegenwoordig kiest ook meer dan 60 procent van de klanten die een Porsche Panemera koopt voor de hybrideversie.

Porsche wordt zo wel de eerste Duitse fabrikant die deze technologie opgeeft. Bume benadrukt echter dat de dieselmotor wel nog een toekomst heeft voor andere fabrikanten, zoals Volkswagen of Audi. Ook concurrenten BMW en Daimler geven de dieselwagen nog niet op.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig