Dit is de beste dag van het weekend
Foto: Jan Demets

Mooier dan vandaag wordt het weer dit weekend niet.

Vanmorgen kon er hier en daar nog een bui vallen. Daarna verwachten we droger weer met maxima tot 18 graden. In de loop van de namiddag wordt het alweer zwaarbewolkt met tegen de avond mogelijk al de eerste regen in het westen van het land.

De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Ardennen en 18 graden in de Kempen. De wind wordt matig uit zuidwest tot west en wordt zwak tot matig en veranderlijk op het einde van de dag, meldt het KMI.

Vannacht is het zwaarbewolkt met bij momenten matige regenval. De minima liggen tussen 8 en 12 graden. De wind wordt zwak tot matig en veranderlijk met de doortocht van de depressiekern in de nabijheid van ons land.

Morgen stormt het

Zondag trekt een stormdepressie over ons land naar Duitsland en diept zich uit. Het wordt dan zwaarbewolkt met veel regen en later ook felle buien, waarbij een lokale donderslag in het zuiden niet uit te sluiten valt. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt vrij krachtig tot krachtig met rukwinden, vooral dan in het zuiden van het land. Nadien draait de wind naar het noorden tot het noordwesten met rukwinden in het hele land. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden.

Rustig vanaf dinsdag