Inzamelingsactie voor Oss zit aan 150.000 euro
Verdriet in Oss. Foto: belgaimage

Een inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Oss heeft al meer dan 150.000 euro aan giften ontvangen.

Een man uit Almere was zo geraakt door het overlijden van de vier kinderen aan de overweg in Oss, dat hij besloot geld op te halen. Hij wou 60.000 euro inzamelen, maar dat bedrag is na een dag door ruim zesduizend donaties al ruimschoots gehaald, zo meldt de nieuwssite nu.nl.

Intussen tikt de teller op Doneeractie.nl voort.

Het geld is bedoeld om de uitvaart van de omgekomen kinderen te financieren en moet ook helpen bij de mogelijk aanpassingen in het huis van het meisje en de begeleider die zwaargewond in het ziekenhuis liggen.

 'Nu er zoveel binnenkomt, is er wellicht ook wat geld om straks bijvoorbeeld de machinist een beetje te helpen of om een gedenkteken te maken,' zegt de initiatiefnemer in de Telegraaf.

Het onderzoek

Intussen onderzoekt de Nederlandse minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat of de regels voor een elektrische bolderkar moeten worden veranderd. Ze kondigde aan dat de toelatingseisen van licht gemotoriseerde voertuigen tegen het licht worden gehouden. Tot die categorie voertuigen behoort de stint, waarmee het ongeval donderdag gebeurde, ook.

Stints mogen nog wel gewoon de openbare weg op.

Stint Urban Mobility, de fabrikant van de bolderkar, heeft intussen overleg gehad met het onderzoeksteam van de Inspectie Leefomgeving en Transport. De bedoeling van het overleg is achterhalen hoe het drama is kunnen gebeuren aan de gesloten overweg.

'Dit is het ergste wat een ouder kan overkomen', schrijft Edwin Renzen, baas van het bedrijf, in een openhartig bericht op zijn website. 'Het heeft een grote impact gemaakt op mijn werknemers en mij. We leven ontzettend mee met de betrokkenen.'

In een brief aan de klanten schreef Renzen ook dat het alle verantwoordelijkheid zou nemen als zou blijken dat het bedrijf schuldig is aan wat gebeurd is, aldus de krant AD.