Olympique Lyon speelt in leeg stadion tegen Shakhtar in de Champions League
Foto: Photo News

Olympique Lyon werkte zijn eerstvolgende wedstrijd in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk achter gesloten deuren af, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA vrijdag bekend.

Lyon werd op 23 augustus veroordeeld tot twee Europese wedstrijden achter gesloten deuren, waarvan één met uitstel voor twee jaar, na de incidenten in maart in de Europa League tegen CSKA Moskou. De Franse club kreeg daarvoor ook een boete van 100.000 euro.

Olympique Lyon ging niet akkoord met de strafmaat en ging dan ook in beroep, dat vrijdag werd afgewezen. Op 2 oktober tegen Shakhtar zijn er dan ook geen fans welkom in het Groupamastadion.

L’OL ging deze week schitterend van start in de Champions League met een 1-2 overwinning op bezoek bij Manchester City. Na de zege dook er echter een filmpje op waarin een jonge Lyon-aanhanger de nazigroet doet in het stadion tijdens het vieren van de overwinning. De club haastte zich na de wedstrijd om het incident te veroordelen.

Ook het Franse Olympique Marseille werkte deze week een Europese wedstrijd achter gesloten deuren af. In een lege Vélodrome kwam het Duitse Eintracht Frankfurt met 1-2 winnen.