Dubbele gevangenis, dubbele Johnny Depp
Foto: rr

Maar liefst twee films met een gevangenis in de hoofdrol vanavond. Én twee films met Johnny Depp.

1. DONNIE BRASCO

Canvas 21.20-23.25 uur

Uitstekende film uit de tijd toen de vermommingen van Johnny Depp zich nog beperkten tot een snor. Hij speelt hier samen met Al Pacino zodanig de pannen van het dak dat je je in het Jubelparkmuseum waant.

2. DE HEL VAN TANGER

Caz 20.40-22.45 uur

Uitstekende film uit de tijd toen Filip Peeters maar 35 kilogram moest afvallen om er uitgemergeld uit te zien. Frank Van Mechelen verfilmde het boek van Paul Piedfort, die zelf het scenario schreef.

3. PRISONERS

NPO 3 22.25-0.50 uur

Uitstekende film uit de tijd toen Denis Villeneuve nog niet bekend was van Enemy, Sicario, Arrival en Blade Runner 2049, en iedereen oprecht verbaasd was dat iemand met de naam Villeneuve films draaide in de ­plaats van rondjes op een circuit.

4. PIRATES OF THE CARIBBEAN: THE CURSE OF THE BLACK PEARL

Vier 20.35-23.15 uur

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen omdat Elizabeth de enige lijkt die ervoor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.