Air Belgium schort lijnvluchten naar Hongkong op: 'Tijdelijke pauze'
Foto: Dieter Telemans

Air Belgium gaat zijn lijnvluchten tussen Charleroi en Hongkong tijdelijk tijdens de wintermaanden stopzetten. Dat zegt de topman van het bedrijf, Niky Terzakis, na berichten dat de route wordt stopgezet. Aan de strategie verandert er niets: nog dit jaar hoopt hij een nieuwe bestemming in China te kunnen opstarten.

De route was nog maar begin juni opgestart. Het was de eerste langeafstandsverbinding vanop de luchthaven van Charleroi.

De tijdelijke stopzetting heeft volgens de topman te maken met een geschil met de Chinese touroperators. Zij zijn hun beloftes inzake capaciteit op de vliegtuigen en tarieven niet nagekomen, klinkt het. Er was ook geen akkoord over de samenwerkingsvoorwaarden voor het winterseizoen, en dus heeft de maatschappij beslist de route tijdelijk op te schorten.

Voorlopig zal Air Belgium met haar vier vliegtuigen alleen vluchten uitvoeren voor derde partijen, zoals nu ook al deels het geval was. Zo voert een toestel momenteel vluchten uit voor British Airways. 

Maar het model van Air Belgium, de inplanting in Charleroi en de aangekondigde andere Chinese bestemmingen worden niet in vraag gesteld. Ook voor de werknemers zijn er geen gevolgen.

 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig