Hans Bonte ontkent voorakkoord in Vilvoorde
Foto: pvw

De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (SP.A), ontkent dat er een voorakkoord is in zijn stad.

“Ik heb geen weet van een voorakkoord in Vilvoorde. Wij zijn er alleszins niet bij betrokken. Ik heb ook geen weet van een cordon tegen de Vilvocraten, maar ik heb dit niet nodig om te weten dat ik omwille van hun continu negatieve houding nooit met hen in een coalitie had willen zitten”, zegt Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a).

In 2012 was er volgens Bonte wel een voorakkoord tussen CD&V, N-VA en Open Vld. Dit kon toen niet doorgaan omdat de drie partijen onvoldoende zetels behaalden, maar zorgde tijdens de coalitievorming wel voor heel wat problemen. Vilvoorde wordt nu bestuurd door sp.a-Groen, N-VA en Open Vld.

De Vilvocraten, die momenteel in de Vilvoordse gemeenteraad drie van de 33 zetels bezitten, lieten donderdag weten niet mee te doen met de komende gemeenteraadsverkiezingen. Volgens fractieleider Alain Van Hende werd die beslissing onder meer genomen ‘wegens het bestaan van een politiek voorakkoord waarbij de Vilvocraten in welke constellatie ook niet aan bod zouden komen’.