Over en uit voor Antwerps monument Fish & Chips
Foto: Jan Van der Perre

Het doek is gevallen voor de Antwerpse kledingwinkel Fish & Chips. Na het faillissement van het moederbedrijf deed een overnemer nog een poging tot doorstart, maar een conflict over het pand gaf de doodsteek. Er volgt nu snel een uitverkoop.

Fish & Chips opende in 1997 in de Kammenstraat 36-38. De winkel van Luc Leenders en Jan Vidts gold als de eerste conceptstore in Antwerpen, met een dj die plaatjes draaide tijdens het winkelen, een kapper en plaats voor een espresso. Het was lang een van de populairste winkels onder jongeren in de modestad, door zijn focus op streetmerken.

Enkele jaren geleden werd de winkel overgenomen door het Nederlandse Men At Work. Door een renovatie van het pand, werd in 2016 de Nationalestraat overgestoken, naar de Kammenstraat 18, dat groter was in oppervlakte. Daar draaiden de zaken evenwel niet meer zo goed en in juli werd het moederbedrijf failliet verklaard. Er werd nog een overnemer gevonden, maar door een conflict met de verhuurder van het pand strandde ook die poging tot een doorstart.

Maandag zal de winkel worden leeggemaakt. Volgende week volgt onder de naam Fish & Chips, the last ride een uitverkoop in een pop-upwinkel in de Lombardenvest. Ook bepaalde interieurelementen zoals schilderijen, designstoelen, de dj-installatie en de iconische letters van het logo worden dan verkocht.