Rihanna is ‘buitengewoon ambassadeur’ voor thuisland Barbados
Rihanna Foto: AFP

Zangeres Rihanna (30) is aangesteld als ‘buitengewone ambassadeur’ van Barbados, een eiland in de Caraïbische Zee, waar ze geboren is.

Volgens de regering kreeg ze de titel omdat ze ‘een prominente inwoner van Barbados is, die aanzienlijk heeft bijgedragen aan het imago van het eiland in de wereld’. ‘Rihanna heeft met haar liefdadigheidswerk, vooral op het gebied van gezondheid en onderwijs, haar grote liefde voor dit land laten zien’, schrijft de regering in een persmededeling.

De zangeres was al cultureel ambassadeur van het eiland, maar nu zullen haar taken worden uitgebreid naar het promoten van onderwijs, toerisme en investeringen. Volgens premier Mia Amor Mottley laat ze haar vaderlandsliefde zien door veel terug te geven en het eiland te koesteren als haar thuisbasis.

Zelf ziet ze de opdracht helemaal zitten. ‘Ik had niet trotser kunnen zijn op deze prestigieuze titel in mijn thuisland. Ik kan niet wachten om met premier Mottley te werken aan een nieuw imago voor Barbados’, laat ze weten in een verklaring.