Tv-persoonlijkheid Stéphane Pauwels opnieuw vrijgelaten in onderzoek naar home-invasion
Stéphane Pauwels Foto: Belga

De Franstalige televisiepresentator Stéphane Pauwels is opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden nadat hij woensdag opnieuw was opgepakt in het gerechtelijk onderzoek naar een reeks home-invasions. Dat meldt het federaal parket.

Het onderzoek naar die home-jacking maakt deel uit van een ruimer onderzoek naar een 20-tal home-jackings en gewelddadige inbraken die tussen 2015 en 2017 plaatsvonden op verschillende plaatsen in België, en naar een omvangrijke drughandel, maar Pauwels wordt enkel gelinkt aan het feit in Lasne, waar het doelwit de ex-vriend van Pauwels’ vriendin zou geweest zijn.

De advocaten van Pauwels, Sven Mary en Romain Delcoigne, melden in een verklaring dat de beschuldiging aan het adres van hun cliënt niet stelt dat hij aanwezig was op de plaats van de misdaad, noch dat hij enig geweld zou gebruikt hebben.

Pauwels wordt verdacht van betrokkenheid bij een home-jacking in Lasne, op 6 maart 2017. Een inwoner van het gehucht Ohain stapte daarbij rond 19.30 uur zijn woning uit maar werd meteen overvallen door drie mannen. Die sloegen het slachtoffer in elkaar, bonden hem vast aan handen en voeten met snelbinders en bedreigden hem met een vuurwapen. De drie daders doorzochten daarop de woning maar konden slechts een kleine geldsom buitmaken. Het slachtoffer raakte bij die feiten zwaargewond.

De televisiepresentator werd eind augustus door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden maar werd woensdag opnieuw opgepakt bij een nieuwe reeks huiszoekingen in het dossier. Volgens het federaal parket werd Pauwels ervan verdacht dat hij geprobeerd had in contact te komen met andere hoofdrolspelers in het dossier. Hij werd donderdag voor de tweede maal voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem opnieuw vrijliet onder voorwaarden.

De directie van RTL Belgium besliste Pauwels onmiddellijk te schorsen, uit voorzorg.