Ook avondspits in de war door fiets in bovenleiding
Themabeeld Foto: Photo News

Het treinverkeer werd donderdagochtend onderbroken op het ringspoor rond Brussel en op de lijn voor stoptreinen tussen Brussel en Gent. De herstellingen duurden langer dan verwacht en de hinder zal nog voelbaar zijn tijdens de avondspits.

'Omdat de bovenleiding op verschillende plaatsen was doorgebrand, duurden de herstellingen langer dan verwacht', zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. Vanmorgen om 6.50 uur stond een defecte trein stil ter hoogte van Bockstael, nadat iemand een fiets op de bovenleiding het spoor had gegooid. 'De fiets werd vermoedelijk van een brug in de bovenleiding gegooid', aldus Baeken. De stroomafnemer van de trein kwam klem te zitten in de bovenleiding, die op verschillende plaatsen hersteld moest worden. De spoorlijnen zijn sinds 16.40 uur opnieuw in dienst.

Avondspits in de war

Na de herstelling van de bovenleiding kunnen de treinen vrijwel onmiddellijk opnieuw op het spoor. ‘Het zal wel nog even duren voor alle treinen opnieuw volgens het boekje rijden’, zegt woordvoerder van de NMBS Bart Crols. ‘Dat zal nog de rest van de avond duren.’

De federale politie is een onderzoek gestart naar het incident.