Pakken marihuana spoelen aan in Florida
Foto: Flagler County Sheriff’s Office

Na de doortocht van orkaan Florence vorige week, spoelen nu grote pakken wiet aan op de kust van Florida, in de Verenigde Staten. De politie waarschuwt dat het bijhouden van de drugs niet zonder gevolgen zal blijven.

Afgelopen weekend spoelden al tientallen bundels marihuana aan in Florida, op de stranden van St. Johns, Volusia en Flagler. De politie is volop op zoek naar voorbijgangers die de drugs stelen, ze konden sinds vorige dinsdag al 45 kilogram marihuana confisqueren.

Verschillende burgers bellen de politie bij het aantreffen van de drugs. Zo vonden surfers in Volusia Country 23 samengebonden zakken, die ze aan de politie meldden. Maar sommige voorbijgangers graaien de drugs mee voor zichzelf. Er werd al één man gearresteerd, hij werd op heterdaad betrapt toen hij de zakken probeerde te openen op het strand. In de koffer van de man vond de politie vijf kilo aangespoelde drugs. De politie is ook op zoek naar een vrouw die op het strand een zak met drugs aan het openen was.

Het is onduidelijk waar de drugs precies vandaag komt. ‘Afgaande op de locatie en het tijdstip van het aanspoelen, is het mogelijk dat de drugs van één afzender komt’, zegt hoofd van de politie van St. Johns Chuck Mulligan. Het is mogelijk dat een boot kapseisde in het stormweer, of dat het pakket verkeerdelijk werd gedropt door een vliegtuig.