Cary Fukunaga gaat de nieuwe James Bond-film regisseren. Hij vervangt Danny Boyle, die eerder opstapte.

Cary Fukunaga, bekend als regisseur van het eerste seizoen van de detectivereeks True Detective en van de Netflix-film Beasts of no Nation, neemt de regie van de 25ste James Bond-film over.

‘Zijn veelzijdigheid en innovatie maken van hem een uitstekende keuze voor ons volgens James Bond-avontuur’, zeggen de producers Wilson en Broccoli.

In maart 2019 starten de opnames van de nieuwe Bond-film met opnieuw Daniel Craig. De release staat gepland voor 14 februari 2020. Daarmee loopt de film slechts drie maanden vertraging op.

Er zou met verschillende regisseurs zijn gesproken om de regie van Danny Boyle over te nemen, onder wie Christopher McQuarrie en Denis Villeneuve. Boyle stapte in augustus op als regisseur wegens ‘creatieve meningsverschillen’. Vooral het script zou een twistpunt geweest zijn.

In plaats van Boyle neemt nu Fukunaga na Skyfall en Spectre de fakkel over van Sam Mendes.

De 41-jarige regisseur maakte in 2009 zijn debuut met Sin Nombre. Voor Beasts of no Nation, met Idris Elba, werd hij genomineerd voor een Golden Globe. Binnenkort verschijnt zijn laatste project Maniac op Netflix, een reeks met Emma Stone en Jonah Hill.