Palestijnse tiener gedood bij gevechten met Israëlische soldaten op Gazastrook
De hele week al vinden protesten plaats in de Gazastrook. Daarbij zijn meerdere gewonden en doden gevallen. Foto: Photo News

Bij gevechten tussen Palestijnse manifestanten en Israëlische soldaten, is woensdagavond op de Gazastrook een 15-jarige jongen doodgeschoten. Dat melden medische bronnen.

De gevechten vonden plaats bij Rafah, in het zuiden van de Gazastrook vlakbij de Israëlische grens, aldus het ministerie van Volksgezondheid op de Gazastrook. Het Israëlische leger bevestigt het overlijden niet, en wijst in een reactie op het gewelddadige karakter van de manifestatie.

Eerder op de dag raakten ook al dertien Palestijnen gewond bij gevechten tussen demonstranten en Israëlische soldaten op de Gazastrook. Op dinsdag werden twee actievoerders gedood, volgens het ministerie van Volksgezondheid.

184 Palestijnen, 1 Israëliër

Er zijn bijna dagelijks gevechten aan de grens tussen Israël en de Gazastrook. De Palestijnen houden sinds maart manifestaties, onder meer om het einde van de Israëlische blokkade van de Gazastrook te eisen. Volgens Israël zijn de marsen gemaskeerde pogingen van de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert, om aanslagen te plegen in de grensstreek.

Bij gevechten kwamen sinds eind maart al minstens 184 Palestijnen om, aan Israëlische kant viel één dode.