Ontruiming Hambacher Forst tijdelijk opgeschort na dood journalist
Foto: AFP

De minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Nordrein-Westfalen vindt het ongepast om nu verder te gaan met de ontruiming.

De journalist kwam om nadat hij van een vijftien meter hoge hangbrug was gevallen die tussen twee boomhutten hing. Waarschijnlijk wilde hij vanop de hangbrug toekijken hoe de politie en de medewerkers van de energiereus RWE de boomhutten ontmantelen. De journalist volgde de activisten in de boomhutten al enkele jaren omdat hij er een documentaire over maakte.

Volgens de woordvoerder van de politie is er geen verband met het politieoptreden tijdens de ontruiming van het bos.

De minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul, heeft de ontruiming van het bos tijdelijk opgeschort. De bosbezetters willen beletten dat het laatste deel van een van de oudste bossen van Europa gerooid wordt voor bruinkool.

Het bos is eigendom van de Duitse energiereus RWE en die wil half oktober beginnen te rooien. Daarvoor wil het bedrijf alle boomhutten in het bos ontmanteld hebben.

Het Hambacher Forst is een van de oudste bossen van Europa. Sinds de jaren zeventig is al negentig procent van het bos gerooid. RWE wil deze winter het laatste deel kappen. Er waren, net voor de ontruiming, een kleine veertig boomhutten waarin activisten wonen die willen beletten dat het bos wordt gerooid.