Trump bezoekt rampgebieden Florence en belooft hulp
Trump deelde ook maaltijden uit Foto: AP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft hulp beloofd aan de gebieden in het zuidoosten van het land die na de doortocht van de storm Florence onder zware overstromingen gebukt gaan. Trump bezocht woensdag het getroffen gebied.

‘We zullen ons voor de volle honderd procent inzetten’, zei Trump woensdag tijdens een bezoek aan de staat North Carolina en vooruitblikkend op de wederopbouw na de storm. Alles wat op federaal vlak kan gedaan worden, zal ook gebeuren, beloofde de Amerikaanse president. Hij ging niet in op details.

‘De storm was een van de zwaarste en verwoestende die dit deel van het land heeft meegemaakt’, zei Trump. Aan de bewoners van de getroffen staten zei hij dat ze zich zullen herstellen. ‘De regering staat achter de getroffen mensen, ook in hun bedroefdheid om degenen die de storm niet hebben overleefd.’

Florence heeft vooral in North Carolina en South Carolina zware overstromingen veroorzaakt. Ook woensdag stonden steden nog deels onder water. Enkel in North Carolina alleen al stierven volgens officiële cijfers zeker 27 mensen door het onweer. Ook in South Carolina en Virginia vielen doden. De totale dodentol is opgelopen tot 31 slachtoffers.