Zwaar geval van verkeersagressie: voetganger in coma geslagen

Op sociale media circuleren schokkende beelden van een extreem geval van verkeersagressie, afgelopen zondag in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node. Een man werd in coma geslagen. Een buurtbewoner kon alles filmen.

Rond 19 uur, de autoloze zondag was net afgelopen, kwam het aan de Linnéstraat in Sint-Joost-ten-Node tot een zwaar incident waarbij een automobilist en minstens een voetganger betrokken waren.

Wat er exact gebeurd is, kan de politie van de zone Brussel Noord nog niet zeggen omdat de betrokkenen nog niet verhoord konden worden. Wellicht vond een van de twee dat de andere hem had gehinderd. Daarop kwam het tot een woordenwisseling, gevolgd door een vechtpartij.

Een bewoner van een flatgebouw filmde het voorval. Op de beelden is te zien hoe een man, de wandelaar die volgens getuigen het zebrapad overstak, bewusteloos wordt geslagen door de chauffeur. Een tweede man gaat de chauffeur van een voertuig te lijf en opnieuw vallen er rake klappen. Omstanders proberen de vechtersbazen te stoppen, maar dat lijkt niet eenvoudig, zo blijkt uit de beelden.

Bij de Brusselse brandweer zegt men dat er twee mensen naar het ziekenhuis zijn gevoerd. Een van hen was in kritieke toestand.

In het ziekenhuis werd voor zijn leven gevreesd maar intussen is het slachtoffer uit coma ontwaakt. De man kon nog niet verhoord worden. Het Brusselse parket heeft nog niemand opgepakt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in