Voorzitster Vlaams Belang Dendermonde neemt ontslag na 'liken' hitlerposts
Ilse Annemans Foto: rr

Ilse Annemans, voorzitster van de Vlaams Belangafdeling van Dendermonde en kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, neemt ontslag als voorzitster nadat uit een artikel op Apache bleek dat ze islamofobe en racistische berichten op sociale media had geliket.

Kamerlid Barbara Pas, lijsttrekster voor Vlaams Belang in Dendermonde, zegt aan persagentschap Belga dat er in Vlaams Belang geen plaats is voor ‘Hitleradepten en racisten’. ‘De partij zal de interne procedure opstarten en er volgt nog een deftig gesprek met Ilse Annemans’, aldus Barbara Pas.

Het Kamerlid gaf nog aan dat Annemans in een kort gesprek met haar aangekondigd heeft haar voorzitterschap neer te leggen om de partij geen schade te berokkenen.

Ze verklaarde ook dat de ‘likes’ op de Russische sociale netwerksite VKontakte dateren van voor haar engagement voor het Vlaams Belang en dat ze deze nu betreurt. De voorbeelden die Apache woensdag aanhaalde, dateren echter van onder meer maart dit jaar. Toen likete ze bijvoorbeeld een post op de Russische sociale mediasite VKontakte van een zekere ‘Dolf Dany’ met een foto van een in de verte turende Adolf Hitler met de tekst ‘The greatest Leader of All Time’.

Ilse Annemans staat op de derde plaats op de lijst van het Vlaams Belang. Barbara Pas vermoedde woensdag dat daar niets meer aan veranderd kan worden, aangezien de lijsten zaterdag werden ingediend.