Frans blad dat toplessfoto’s Kate Middleton publiceerde ook in beroep veroordeeld
Foto: AFP

Een Frans Hof van Beroep heeft woensdag de straf bevestigd die in eerste aanleg was uitgesproken tegen twee vertegenwoordigers van het Franse boulevardblad Closer. Het blad had gestolen toplessfoto’s van de Britse hertogin Kate Middleton afgedrukt.

Closer pakte in september 2012 uit met de foto’s van een halfnaakte Kate Middleton, die stiekem genomen werden tijdens een vakantie van de Britse royals in het zuiden van Frankrijk.

De correctionele rechtbank van Nanterre veroordeelde in september vorig jaar twee directieleden van Closer elk tot het betalen van de maximumboete van 45.000 euro. Daarbovenop kwam een schadevergoeding en interesten ter waarde van 100.000 euro aan de Britse prins William en zijn echtgenote. Het Hof van Beroep van Versailles nabij Parijs heeft die straf nu bevestigd.

Bovendien zagen ook twee fotografen, die ervan worden verdacht de foto’s te hebben gemaakt, hun eerdere straf bevestigd. Zij kregen elk een boete van 10.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Daarnaast moeten ook zij 100.000 euro schadevergoeding en interesten betalen aan de Britse royals, ook al blijven de twee ontkennen dat zij de beelden hebben geschoten.