Het botert niet tussen Machine Gun Kelly en zijn collega-rapper Eminem. En dat leverde die laatste een YouTube-record op.

Toen rapper Machine Gun Kelly een eigen diss track (een nummer waarin een artiest een andere beledigt) uitbracht nadat hij door Eminem in Not alike onder vuur was genomen, hield de hiphopminnende wereld de adem in. Zou Eminem reageren? Hoe? Wanneer? Waar? Via YouTube, zo bleek, met Killshot.

Eminems nummer verscheen op 14 september, en werd die dag maar liefst 38,1 miljoen keer ‘bekeken’. Dat is een record, weet muziekmagazine Billboard. Nog nooit werd een hiphopvideo op zijn eerste dag zo vaak bekeken. Over alle muziekgenres heen is het zelfs de derde best bekeken video ooit, na Taylor Swift en de Zuid-Koreaanse boyband BTS.

‘Hot as fuck’

Het lijkt erop dat Eminem met Killshot de strijd in zijn voordeel heeft beslecht, al plukt Kelly ook zijn vruchten van de vete: Rap Devil is na goed twee weken op weg naar de 100 miljoen views op YouTube. Critici zeggen dan weer dat geen van beide echt goed voor de dag komt door zo openlijk over straat te rollen.

Waar al die agressiviteit vandaan komt? In 2012 liet Kelly via Twitter verstaan dat hij Eminems dochter, die toen 16 jaar was, ‘hot as fuck’ vond. Eminem vond dat zodanig ongepast dat hij Kelly’s muziek liet verbieden op de toonaangevende hiphopzender Shade 45. Daar werd Kelly dan weer kwaad om.