Australische politie arresteert jongen die toegaf naalden in aardbeien gestoken te hebben
Foto: epa

In de Australische deelstaat New South Wales is een jongen gearresteerd die heeft bekend naalden in aardbeien te hebben gestopt, meldt 7News woensdag. Volgens de politie gaat het mogelijk om een grap. In Australië zijn ondertussen tientallen gevallen opgedoken waarbij naalden in fruit waren gestoken.

‘De afgelopen dagen vonden we een jonge persoon die een grap bekende, waaronder het stoppen van naalden in aardbeien’, aldus politiecommissaris Stuart Smith, die zei dat de jongen behandeld zal worden volgens het jeugdrecht.

In New South Wales staat er maximaal tien jaar celstraf op het bewust saboteren van voedsel. De Australische premier Scott Morrison wil die, naar aanleiding van deze zaak, optrekken naar 15 jaar. Hij vergeleek de praktijken met terrorisme.

Alleen al in New South Wales werden de voorbije week zeker 20 gevallen gemeld waarbij naalden in fruit werden gevonden, maar ondertussen zijn ook in andere delen van Australië gevallen opgedoken. Volgens de politie gaat het daarbij vooral om copycats. Het gerecht belooft streng in te grijpen om anderen te ontraden.