Genieten van de laatste zomerdagen
Themabeeld Foto: Herman Vandenameele, Deerlijk

Woensdag is het opnieuw zonnig met hoge bewolking, donderdag blijft het mooi weer, maar vrijdag wordt zwaarbewolkt met regen.

Vooral in het westen kan er vandaag ook vrij veel lage bewolking opduiken. De maxima liggen rond 22 graden aan zee en tussen 24 en 27 graden in de andere streken. De wind waait matig uit het zuiden, draait naar het zuidwesten en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Er is dan ook kans op rukwinden rond 50 km/u. Dat meldt het KMI.

Woensdagnacht is het meestal licht bewolkt met hoge wolkenvelden. In het westen kunnen er soms ook lage wolkenvelden verschijnen. De minima liggen tussen 10 en 16 graden.

Donderdag is het opnieuw zomers warm met veel zon en vooral hoge bewolking. In het noordwesten kan er soms ook lagere bewolking verschijnen. De maxima liggen tussen 23 en 26 graden.

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt met regen. Vanaf de kust wordt het later droger met opklaringen, maar er kunnen een aantal buien tot ontwikkeling komen. De maxima liggen nog tussen 13 en 18 graden. De wind waait vrij krachtig uit zuidzuidwest en wordt later matig tot vrij krachtig uit westzuidwest tot west. Er zijn rukwinden mogelijk van 60 km/u en vooral ‘s ochtends zelfs van 70 km/u.

Zaterdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima liggen rond 17 graden. Zondag wordt mogelijk een onstuimige dag, met veel wind en soms lichte regen. De maxima liggen in de buurt van 19 of 20 graden.

Ook maandag lijken we nog veel wind te zullen krijgen met perioden van regen en/of buien. De maxima liggen in de buurt van 15 graden. Dinsdag krijgen we waarschijnlijk rustiger en droger weer. Maxima rond 15 graden.