Treinbegeleidster in Hoei aangevallen
(themabeeld station Hoei) Foto: Renson

Een treinbegeleidster van spoorwegmaatschappij NMBS is zondag fysiek aangevallen door een dronken passagier. ‘Een intern onderzoek is geopend’, klinkt het.

De feiten gebeurden omstreeks omstreeks 22 uur. De treinbegeleidster slaagde erin de aanvaller uit de trein te verwijderen in Hoei. Dat heeft RTL dinsdag gemeld.

‘Zoals bij elk geval van agressie’ werd een intern onderzoek geopend, zegt Elisa Roux, woordvoerster van de NMBS. ‘We nemen het heel ernstig. We hebben een zeer strikt beleid bij dit soort zaken.’ De spoorwegmaatschappij wil geen details geven over de aard van de agressie.

Anti-agressieplan

Sinds 2011 heeft de NMBS een anti-agressieplan, nadat er een heleboel gevallen waren geregistreerd in de voorafgaande periode. Het plan voorziet samenwerking met de politie, personeelsopleiding, preventieve acties, enzovoort. Veiligheidsagenten van Securail en de politie voeren sindsdien op gezette tijden preventieve patrouilles uit.

Sinds 2011 was er, dankzij dat anti-agressieplan, een daling van het aantal gevallen van agressie. In 2017 was er echter weer een opleving merkbaar met een stijging van 11 procent van het aantal gevallen tegenover 2016, met in totaal 1.165 gevallen.