Hailey Baldwin smeert gezichtscrème met eigen bloed
Foto: rr

Hoe model Hailey Baldwin haar gezicht zuiver en fris houdt? Een gezichtscrème op basis van haar eigen bloed. Kostprijs: 1.200 euro voor een potje.

De 21-jarige Baldwin, dochter van acteur Stephen Baldwin en verloofde van Justin Bieber, deelde haar beautygeheimen met PopSugar en benadrukte daarbij hoe belangrijk gezichtsverzorging voor haar is. ‘Wanneer ik aan het reizen ben, zorg ik dat mijn huid steeds gevoed wordt. Ik gebruik daarvoor alle producten van Barbara Sturm.’

Naast maskers en serums heeft de Duitse dermatologe ook een bijzondere crème in de aanbieding, op basis van je eigen bloed. ‘Fascinerend, maar het werkt ook’, aldus Baldwin, die er dan ook geen moeite meeheeft om 1.300 euro neer te tellen voor een potje. Voor dat bedrag prikt dokter Barbara Sturm u wel eigenhandig met een naald in de arm en krijgt u nadien uw gepersonaliseerde versie van de intussen beruchte MC1-gezichtscrème thuis toegestuurd.

Hoe het werkt? Het bloed van de patiënt wordt afgetapt en scheidt een centrifuge witte bloedplaatjes van het plasma. Na vier uur zijn er voldoende groeifactoren geproduceerd om aan de zachte crème op basis van sheaboter toe te voegen. Een bloedcrème noemt ze haar creatie echter liever niet. ‘Je moet het niet zien als een crème met bloed, maar als een crème boordevol zelf geproduceerde power-eiwitten’, aldus de uitleg van de dokter zelf.